11 organizații non-guvernamentale au avertizat miercuri asupra modului în care România pune în aplicare Regulamentul UE privind serviciile digitale menit să combată conținutul ilegal și dezinformarea pe internet. „Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la proiectele ANCOM care ignoră impactul asupra drepturilor fundamentale și impun cerințe legale și birocratice stricte pentru categorii extrem de largi de persoane fizice și juridice”, susțin organizațiile.
Digital Services ActFoto: Josepalbert13 / Dreamstime.com
Cum va fi eliminat sau blocat conținutul ilegal de pe internet. Ce solicită UE și ce s-a făcut în România
Regulamentul UE Digital Services Act (DSA) a intrat în vigoare în februarie 2024, iar legea română de implementare (Legea 50/2024) a fost publicată în Monitorul Oficial pe 19 martie 2024.
Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM), condusă de Valeriu Zgonea, a fost desemnată coordonatorul național al serviciilor digitale, fiind responsabilă de respectarea Regulamentului privind serviciile digitale de către furnizorii de servicii intermediare.
Serviciile intermediare sunt:
- servicii de „simplă transmitere” (mère conduit): sunt…
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “economie.hotnews.ro”
Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com