duminică, februarie 25, 2024

Citit, recitat, ascultat cu Doina Ruști & Alexandru Turcu. Moderează Anca Șurian Caproș » Interne

Share


Joi, 15 februarie, a.c., este Ziua Națională a Lecturii. Muzeul Național al Literaturii Române din București și revista Ficțiunea organizează o întâlnire cu liceenii.

Derulat sub genericul Citit, recitat, ascultat, evenimentul are loc la Colegiul Național „Sf. Sava„, din București, la ora 12.30, în Sala de festivități.

Scriitoarea Doina Ruști și actorul Alexandru Turcu sunt invitații acestei întâlniri, dedicate plăcerii de a citi literatură, de a declama și mai ales de a asculta.

Fiecare om are o voce interioară, pe care lectura publică o aduce la suprafață, iar cititul în intimitate o accentuează. Lectura înseamnă descoperire, dar și analiză, viziune, introspecție. Cu fiecare lectură completăm „harta” propriei ființe.

Evenimentul propune o lectură de autor, un experiment de lectură individuală și colectivă și un recital actoricesc.

Moderează jurnalista Anca Șurian Capros.

Întâlnirea este parte a clubului Ficțiunea de joi, organizat periodic de

Muzeul Național al Literaturii Române din București și revista Ficțiunea & MNLR.

DOINA RUŞTI (n. 15 02 1957) este autoarea unor romane cu miză socială puternică, între care Fantoma din moară (2008), Lizoanca la 11 ani (2009), dar și a trilogiei fanariote: Manuscrisul fanariot (2015), Mâța Vinerii (2017) și Homeric (2019). Cel mai recent roman al său este Paturi oculte (2020), urmat de două volume de povestiri: Ciudățenii amoroase din Bucureștiul fanariot (2022) și…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News