duminică, februarie 25, 2024

Asociația Energia Inteligentă: Mai multe firme vor să fenteze sistemul / Anunță că investesc în rețele de hidrogen, dar intenția este de a transporta gaze naturale

Share


​Finanțarea europeană a rețelelor de gaze nu mai este eligibilă, dar este cea a rețelelor de hidrogen, se arată într-o analiză a Asociației Energia Inteligentă. Potrovit acesteia, multe firme vor să ”fenteze” sistemul, anunțând că vor realiza rețele „hidrogen ready”, cu scopul de a accesa banii, dar intenția lor este să le folosească pentru a transporta gaze naturale. Acest lucru este posibil în lipsa unor reglementări specifice.

stiri romania

Centrală pe hidrogenFoto: Jan Woitas / DPA / Profimedia

Această situație poate să ducă la realizarea de rețele care la final, să nu fie capabile să alimenteze toți consumatorii de gaze pentru care aceasta se dorește a fi construită, datorită principilor de proiectare diferite a rețelelor ”hidrogen ready” față de cele de gaze naturale.

Diferențe între transportuli hidrogenului și al gazelor

Hidrogenul și gazele naturale sunt niște gaze combustibile, dar proprietățile lor diferite fac ca să avem modalități diferite de curgere. În cazul hidrogenului curgerea este mult mai ușoară, acesta deplasându-se cu viteze mai mari decât gazele naturale, spune Asociația Energia Inteligetă.

În cadrul Studiului…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “economie.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News