duminică, februarie 25, 2024

Ucraina va produce mii de drone kamikaze în 2024. Renunțarea la monopolul statului, cheia pentru dezvoltarea industriei

Sharestiri romania

Ucraina va produce mii de drone cu rază lungă de acțiune capabile să atace în inima Rusiei, în 2024, și are deja aproape 10 companii care produc astfel de drone kamikaze care pot ajunge la Moscova și Sankt Petersburg, a declarat Mihailo Fedorov, ministrul ucrainean pentru digitalizare, într-un interviu realizat de Reuters la Kiev.

Mihailo Fedorov a vorbit despre industria dronelor din timpul războiului, într-un interviu în care a dezvăluit noi detalii despre acest sector, după ce o serie de atacuri cu drone ucrainene au lovit mai multe instalații petroliere rusești în ultimele săptămâni.

„Categoria dronelor kamikaze cu rază lungă este în creștere, cu o rază de acțiune de 300, 500, 700 și 1.000 de kilometri. În urmă cu doi ani, această categorie nu exista… deloc”, a declarat el pentru Reuters.

2,5 milioane de dolari în granturi alocate startup-urilor de tehnologie militară

Fedorov, în vârstă de 33 de ani, s-a aflat în centrul efortului Ucrainei de a încuraja startup-urile militare private pentru a inova și a dezvolta industria dronelor, pe măsură ce războiul intră în al treilea an, iar Ucraina caută noi modalități de a lupta împotriva…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News