duminică, februarie 25, 2024

Moneda românească care te îmbogătește peste noapte. Costă o mică avere și este la mare căutare

Share


Cine are acasă monede vechi s-ar putea să stea pe o mică avere fără să ştie. În prezent, moneda de 100 de lei, cea care a fost emisă acum 30 de ani și care a circulat intens pe piața românească, este foarte căutată de colecționari. 

Care monede vechi sunt căutate Foto: Pixabay.com

Care monede vechi sunt căutate Foto: Pixabay.com

Cât valorează moneda de 100 de lei 

Una dintre monedele care atrage acum atenția este cea de 100 de lei, care a fost emisă acum 30 de ani și care a circulat intens pe piața românească, scrie a1.ro. Această monedă, care a fost odată la îndemâna fiecărui român, a devenit acum un obiect de colecție extrem de căutat. Un colecționar amator a pus recent la vânzare una dintre aceste monede și a solicitat pentru ea suma impresionantă de 25.000 de lei. 

Monedă veche de 30 de ani Foto: captură OLX

Monedă veche de 30 de ani Foto: captură OLX

Banconta care valorează cât o mașină

Un proprietar din Caraș-Severin își vinde bancnota de 2.000 de lei, cu eclipsă, cu nici mai mult, nici mai puțin de 2.500 de euro, cam cât costă o mașină la mâna a doua, relatează DCNews.ro. „Vând bancnotă 2.000 de lei eclipsă 1999, am avut-o la vârsta de 7 ani și chiar m-am bucurat de eclipsă în 11 August 1999. Țin foarte mult la bancnotă!”, a scris bărbatul în anunțul său de pe un site de vânzări.

Cât se cere pentru o bancnotă cu eclipsă din anul 2000

Banconta din anul 2000 Foto: captură OLX

Banconta din anul 2000 Foto: captură OLX

Un alt utilizator al platformei cere suma de 3.000 de euro pentru o bancnotă cu eclipsă din anul 2000. Se pare că bancnotele de 2.000 de lei din anul 1999 sunt primele bancnote emise în România care au fost confecţionate din polimeri. Până atunci, în Europa nu mai fuseseră emise bancnote din polimeri. 

Moneda care se vinde pe OLX cu 25.000 de euro 

Românii sunt luați cu asalt de apariția unei monezi vechi pe site-urile destinate vânzărilor diverselor obiecte. Este vorba despre moneda de colecție 20…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News