duminică, februarie 25, 2024

Gorghiu: „Pe violenţă domestică, avem un inventar de peste 100.000 de fapte sesizate anul trecut”

Sharestiri romania

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, afirmă că, numai anul trecut, peste o sută de mii de fapte de violenţă în familie au fost sesizate autorităţilor, subliniind că numărul este unul foarte mic, raportat la numărul total de fapte de violenţă înregistrate în societate.

Ministrul anunţă că, în acest context, a promovat, încă de anul trecut, un proiect care permite victimelor violenţei, indiferent dacă este vorba despre violenţa fizică sau online, sau dacă victima este sau nu rudă cu agresorul, să ceară protecţie din partea statului.

Gorghiu: „Pe violenţă domestică, avem un inventar de peste 100.000 de fapte sesizate anul trecut”

”Pe violenţă domestică, avem un inventar de peste 100.000 de fapte sesizate anul trecut. Doar violenţă domestică. (…)

Au fost vreo 13.000, anul trecut, de ordine de protecţie provizorie emise de către Poliţie ca urmare a faptului că victima a sunat la 112 sau s-a plâns Poliţiei, din care vreo 5.000 au fost confirmate de către instanţă pe termenul de maxim un an de zile.

Citește și: Gorghiu, despre şansele de comasare a alegerilor europarlamentare cu localele: „Sunt reduse”

Ăsta e doar vârful faptelor care sunt de violenţă în societatea românească. E un număr foarte mic, raportat la numărul total de fapte de violenţă”, a declarat Alina Gorghiu, luni, la Digi 24. 
 
Ea a subliniat că acesta este motivul pentru care Ministerul Justiţiei a înaintat, încă de anul trecut, un proiect prin care orice victimă din România a unei agresiuni, de orice tip, fie că este fizică sau în spaţiul online, poate cere protecţie din partea statului. Până în prezent, de acest tip de protecţie beneficiau doar victimele violenţei în familie.

Citește și: Șeful diplomaţiei franceze crede că Europa are nevoie de o ”a doua asigurare de viaţă”

Ministrul Justiţiei a adăugat că, în cele mai multe cazuri, victimele nu au solicitat monitorizarea agresorului prin montarea unei brăţări electronice.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News