duminică, februarie 25, 2024

Frustrările lui Biden cu Netanyahu ‘fără sens’ fără acțiune: Analizații | Știri despre războiul Israelului cu Gaza

Share

Joe Biden este frustrat de Israel. Asta spun surse neidentificate pentru media din Statele Unite, deoarece președintele se confruntă cu o condamnare generalizată pentru susținerea războiului din Gaza, întrerupt de Israel. Însă pe măsură ce Israelul își intensifică campania militară, Biden se apropie de “ruptură” cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, așa cum a scris The Washington Post duminică. El a exprimat din ce în ce mai mult furie față de liderul de dreapta al Israelului, numindu-l chiar un *&^#! pe câteva ocazii recente, a relatat NBC News luni dimineață. Cu toate acestea, analiștii spun că comentariile președintelui SUA din spatele ușilor închise înseamnă puțin dacă el rămâne nehotărât să exercite presiuni asupra Israelului pentru a pune capăt ofensivei sale militare mortale din Gaza. După cum a spus Imad Harb, directorul de cercetare și analiză la Arab Center Washington DC, “spre deosebire de ceea ce ar putea simți oricine cu măcar un strop de conștiință, războiul Israelului nu l-a determinat încă să îndemne fără echivoc la un armistițiu care să poată salva viețile palestinienilor”. Joe Biden a purtat o discuție cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și i-a spus acestuia că operațiunea militară israeliană nu ar trebui să continue fără “un plan credibil și executabil pentru asigurarea siguranței și sprijinirii celor peste un milion de oameni adăpostiți acolo”, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Potrivit unor experți, SUA ar putea exercita presiune asupra Israelului prin simpla urmare a propriilor sale legi, cum ar fi aplicarea așa-numitei legi Leahy, care interzice guvernului american furnizarea de ajutor militar țărilor străine care comit abuzuri asupra drepturilor omului.

Cu toate acestea, SUA au aprobat în continuare transferuri de armament către Israel, susținând și proiecte de lege care ar oferi mai mult de 14 miliarde de dolari în asistență suplimentară pentru securitatea SUA țării, refuzând să ceară un armistițiu pe termen lung în Gaza și blocând încercările ONU de a încheia războiul.

Raed Jarrar, directorul de avocacie la Democracy for the Arab World Now, un think tank din Washington, DC, a spus că administrația “a eșuat lamentabil în gestionarea relației” cu Netanyahu. Dar Washingtonul se poate “reabilita”, a spus Jarrar, dacă ia măsuri decisive pentru a preveni ceea ce a descris ca “următorul capitol al genocidului” în Gaza: ofensiva militară israeliană așteptată în Rafah. “Hebdomada aceasta va fi momentul adevărului. Ce vor face când Netanyahu nu îi ascultă și merge mai departe cu atacul asupra Rafah? Ce vor face? continuă aceeași politică eșuată sau trec la singura opțiune pe care ar fi trebuit să o ia în considerare, și anume să nu se alinieze cu un maniac genocidar?”, a întrebat el.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/2/12/bidens-frustrations-with-netanyahu-meaningless-without-action-analysts

spot_imgspot_img

Read more

Local News