duminică, februarie 25, 2024

Bilanțul morților din alunecările de teren din Filipine ajunge la 68 | Știri despre schimbările climatice

Share

Bilantul mortilor dintr-un alunecare de teren in sudul Filipinelor a crescut la 68, iar oficialii spun ca timpul pentru a gasi supravietuitori se apropie de final. Sute de salvatori au folosit mainile goale, lopeți și echipamente grele pentru a cauta supravietuitori sapte zile de la prabusirea terenului din satul muntos Masara de pe insula Mindanao. Mai mult de o duzina de cadavre au fost scoase din noroi luni, iar 51 de oameni sunt inca dati disparuti, inclusiv muncitori minieri si localnici.
Landslides sunt un pericol frecvent pe mare parte din teritoriul acestei tari insulare din cauza terenului muntos, a ploilor abundente si a defrisarilor extinse cauzate de exploatarile miniere, agricultura prin arderea padurilor si taierile ilegale de lemne. Ploile torentiale au lovit zone din Mindanao de saptamani, declansand zeci de alunecari de teren si inundatii care au fortat zeci de mii de oameni sa se refugieze in adaposturi de urgenta.
SUA, prin Agentia pentru Dezvoltare Internationala a SUA, ofera 1,25 milioane de dolari in ajutor umanitar comunitatilor afectate din insulele sudice, a declarat ambasada sa din Manila intr-un comunicat. Departamentul american al Apararii a furnizat, de asemenea, doua avioane de marfa C-130 pentru a ajuta la livrarea de pachete de alimente comunitatilor afectate.
Aceste informatii sunt disponibile pe un articol in format electronic pe site-ul aljazeera.com, iar sumarul ar trebui sa fie de aproximativ 300 de cuvinte, facand un rezumat complet al continutului.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/2/12/death-toll-from-philippines-landslide-climbs-to-68

spot_imgspot_img

Read more

Local News