duminică, februarie 25, 2024

Retrospectiva anului editorial românesc, de Ziua Naţională a Lecturii » Carte

Share


Un eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume, aflat la a doua ediţie, va fi organizată de Institutul Cultural Român prin Centrul Naţional al Cărţii (CENNAC).

De Ziua Naţională a Lecturii, joi, 15 februarie, începând cu ora 12.00, va avea loc „Retrospectiva anului editorial românesc 2023”. În cadrul evenimentului, cinci invitaţi vor prezenta cele mai relevante apariţii editoriale din 2023 de pe piaţa de carte din România.

Criticul şi istoricul literar Paul Cernat va prezenta cărţile din domeniul non-ficţiune, criticul literar Cosmin Ciotloş va vorbi despre volumele de poezie, scriitoarea Adina Rosetti va analiza realizările din sfera literaturii pentru copii şi tineret, Şerban Axinte, poet şi cercetător ştiinţific, va pune în discuţie apariţiile notabile din proza scurtă, iar Cezar Gheorghe, critic de film şi publicist, va vorbi despre volumele de proză ale anului anterior.

Evenimentul va fi deschis de Liviu Jicman, preşedintele Institutului Cultural Român, şi Dana Ionescu, directoarea CENNAC, iar discuţiile vor fi moderate de scriitorul şi jurnalistul Florin Iaru.

Programul se va desfăşura într-o succesiune de cinci intervenţii din partea invitaţilor, urmate de o discuţie la care sunt invitaţi să ia cuvântul traducătorii participanţi.

Aflat la cea de-a doua ediţie, Retrospectiva anului editorial românesc este un program anual conceput pentru a oferi traducătorilor prilejul să îşi…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News