duminică, februarie 25, 2024

O minciună aruncată de PSD. Suntem singura țară europeană cu cotă unică? NU! / Biriș: De ce-i mulțumește FMI lui Liviu Voinea pentru studiul privind impozitul progresiv?

Share


PSD a dat de înțeles, în ultimii ani, că am fi singura țară care mai are impozit progresiv din UE. Acest lucru este fals. Sunt țări cu o cotă unică, dar și țări cu cotă duală (care nu este impozit progresiv). Cel progresiv ar trebui să aibă sistem de deduceri, să aduni toate veniturile și să plătești impozitul în funcție de acele cote.

stiri romania

Portofel cu baniFoto: GRAZVYDAS J / Panthermedia / Profimedia

„Mulți politicieni spun că am rămas singura țară cu cotă unică și nu-i adevărat. Avem competitori. Ungaria are 15%, Cehia și Polonia nu au cotă progresivă, ci două cote: nu e nici unică, dar nici progresivă. Cehia are 15% la până în 60.000 euro pe an și 23% la peste 60.000 de euro pe an. Polonia are 12% și 32%: la plafonul de venituri de 23.000 de euro pe an. Bulgaria are cotă unică de 10%”, a declarat Angela Roșca, managing partner Taxhouse-Taxand România, la TaxEU Forum.

Să nu uităm că noi avem 10% după ce au fost mutate contribuțiile de la angajatori la angajați. Practic, tot la fel de mult plătim către stat (ca pondere), doar că s-a mutat procentul la contribuții.

Recomandarea introducerii cotei progresive în România, la…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “economie.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News