duminică, februarie 25, 2024

Netanyahu din Israel respinge îngrijorările internaționale cu privire la un atac asupra orașului Rafah

Share

Un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby, a avertizat că SUA nu ar susține asaltul Israelului asupra regiunii, avertizând că o operațiune militară ar fi un “dezastru” pentru civilii de acolo. Într-un interviu cu NPR, ambasadorul SUA la Națiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, a spus că o operațiune militară în oraș “nu poate avansa” în condițiile actuale.

Secretarul General al Națiunilor Unite, António Guterres, a exprimat un sentiment similar, spunând într-o postare pe X că o operațiune în Rafah ar “crește exponential ceea ce este deja un coșmar umanitar cu consecințe regionale nespuse”.

Cel mai important diplomat al UE, Josep Borrell, a spus într-o postare pe X că un atac asupra orasului Rafah ar avea “consecințe catastrofale, înrăutățind situația umanitară deja gravă și paguba inacceptabilă pentru civilii.”

Cu toate acestea, Netanyahu a încercat duminică să minimizeze amploarea unei asemenea invazii, remarcând că Rafah este “un procent foarte mic din Fâșia Gaza”. Aproximativ 1,4 milioane de persoane se află în prezent în acea zonă.

Netanyahu a spus de asemenea că administrația sa a eliberat o regiune la nord de Rafah și “lucrează la un plan detaliat” pentru a oferi civililor un loc unde să meargă.

“Pentru noi, acest lucru nu este un joc, este parte a eforturilor noastre de război de a îndepărta civilii de pericol. Este parte a efortului Hamas de a-i ține în pericol. Dar până acum am reușit și vom reuși din nou”, a spus Netanyahu.

Peste 28.000 de persoane au fost ucise până în prezent în ofensiva Israelului în Fâșia Gaza, potrivit ministerului sănătății controlat de Hamas din Gaza. Mii au fost răniți și milioane au fost mutate. Cel puțin 224 de soldați israelieni au fost uciși, conform oficialilor militari israelieni, în plus față de pierderile suferite în incursiunea Hamas din 7 octombrie.

Sursa: https://www.politico.com/news/2024/02/11/netanyahu-attack-rafah-israel-humanitarian-disaster-00140844?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img

Read more

Local News