duminică, februarie 25, 2024

Hamas avertizează că o invazie israeliană în Rafah va “torpila” negocierile de încetare a focului | Știrile războiului dintre Israel și Gaza

Share

Grupul palestinian emite avertismente în timp ce Biden declară că Israelul nu ar trebui să invadeze fără un plan credibil de protejare a civililor.

Hamas a avertizat Israelul că o ofensivă terestră în Rafah ar pune în pericol negocierile privind încetarea focului și schimbul de ostatici și prizonieri, în timp ce președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat că un asalt nu ar trebui să aibă loc fără un plan “credibil” pentru protejarea civililor din oraș.

Grupuri de ajutor internațional și guverne străine, inclusiv aliatul său principal al Israelului, SUA, au exprimat îngrijorare profundă cu privire la promisiunea prim-ministrului Benjamin Netanyahu de a extinde operațiunile militare terestre în orașul situat în partea de sud a regiunii Gaza.

Rafah, la granița cu Egiptul, este ultimul refugiu pentru palestinienii care fug de bombardamentele repetate ale Israelului în alte părți ale Fâșiei Gaza în războiul de patru luni împotriva Hamasului, declanșat de atacul grupului palestinian din 7 octombrie.

Un lider Hamas a declarat că “Orice atac al armatei de ocupație asupra orașului Rafah ar torpila negocierile de schimb de prizonieri”, conform agenției de știri AFP.

Netanyahu le-a spus trupelor să se pregătească să intre în oraș, care acum găzduiește peste jumătate din populația totală a Fâșiei Gaza, stârnind îngrijorări cu privire la impactul asupra civililor strămutați.

17 persoane și 8 alte persoane au fost rănite grav în bombardamentul israelian din ultimele zile, a declarat aripa militară a Hamas duminică.

Atacul fără precedent al Hamasului asupra Israelului de sud din 7 octombrie a condus la moartea a aproximativ 1.139 de persoane, în cea mai mare parte civili, conform unui bilanț Al Jazeera bazat pe cifrele oficiale israeliene. Contraatacul Israliei a lăsat teritoriul în ruine și a strămutat peste 80% din populație.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/2/11/hamas-warns-israeli-invasion-of-rafah-will-torpedo-truce-talks

spot_imgspot_img

Read more

Local News