duminică, februarie 25, 2024

FMI şi-a îmbunătăţit marţi prognoza de creştere pentru economia mondială | Economie

Share


Fondul Monetar Internaţional şi-a îmbunătăţit marţi prognoza de creştere pentru economia mondială, anticipând o evoluţie mai bună a economiei americane şi a mai multor state importante economii emergente, precum China şi India.

Fondul Monetar Internaţional şi-a îmbunătăţit marţi prognoza de creştere pentru economia mondială, anticipând o evoluţie mai bună a economiei americane şi a mai multor state importante economii emergente, precum China şi India, transmit France Presse și Reuters.

Economistul şef al FMI, Pierre-Olivier Gourinchas, a spus că noul raport revizuit “World Economic Outlook” (WEO) arată că se întrevede o aterizare lină (-soft landing-) dar cu toate acestea creşterea generală şi schimburile comerciale mondiale rămân mai mici decât mediile istorice. “Am descoperit că economia mondială continuă să afişeze o rezilienţă remarcabilă şi în prezent suntem pe panta finală a unei aterizări line, cu o inflaţie care scade constant şi o creştere economică persistentă. Dar ritmul creşterii rămâne unul modest şi ar putea exista turbulenţe în faţă”, a spus Pierre-Olivier Gourinchas.

Potrivit datelor actualizate din…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.romania-actualitati.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News