duminică, februarie 25, 2024

De ce părinții nu-și mai vaccinează copiii. Alexandru Rafila: Acum cresc generații de copii neprotejați

Sharestiri romania

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a atras atenția la emisiunea “În fața ta” de la Digi24 asupra faptului că tot mai mulți părinți refuză să își vaccineze copiii, iar asta face ca “generații de copii să fie neprotejați”. El a menționat și că în mod eronat oamenii consideră că dacă dispare o boală contagioasă a copilăriei nu trebuie să-și mai vaccineze copiii. “Dar, când scazi vaccinarea apar bolile”, a avertizat ministrul.

Despre valul de gripă din acest an, Alexandru Rafila a declarat că numărul de îmbolnăviri a scăzut cu 15% săptămâna aceasta, față de cea anterioară.

Opinia mea e că va începe scăderea numărului de cazuri, de viroze respiratorii.

“Anul trecut a început diferența. Numărul maxim de viroze, gripă a fost mai mare decât acum, circulația virusurilor gripale a fost legată de perioada post-Covid. 

Singura soluție e să crești acoperirea vaccinală. Nu am avut apetență deosebită în România pentru vaccinare antigripală. La noi au fost 1,5 milioane de doze administrate, anul asta ceva mai puțin, nu sunt suficiente ca să oprești transmiterea gripei. Alte țări au avut mult mai mult, acolo oamenii încearcă să protejeze categoriile cele mai expuse. 

Numărul de decese la cazuri de gripă confirmată – în jur de 10, mult mai mic decât al celor provocate de infecția cu Covid. Covid încă face…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News