duminică, februarie 25, 2024

UE îl ameninţă pe Elon Musk cu sancţiuni pentru difuzarea de “conţinut ilegal” » Media

Share


Comisia Europeană a ameninţat, marţi, reţeaua de socializare X (fostul Twitter) cu sancţiuni, cerându-i patronului său, Elon Musk, să dea socoteală în termen de 24 de ore pentru difuzarea de informaţii false şi imagini violente legate de conflictul din Israel, scrie AFP.

„În urma atacurilor teroriste comise de Hamas împotriva Israelului, avem indicii că platforma dumneavoastră este folosită pentru a difuza conţinuturi ilegale şi dezinformări în UE”, i-a scris comisarul european pentru afaceri digitale, Thierry Breton, lui Elon Musk, într-o scrisoare consultată de AFP.

„Politica noastră este ca totul să fie deschis şi transparent, o abordare pe care ştiu că UE o susţine”, i-a răspuns miliardarul lui Breton direct pe X, câteva ore mai târziu.

„Vă rog să enumeraţi încălcările la care vă referiţi pe X, pentru ca publicul să le poată vedea”, a adăugat el, înainte de a încheia cu „Merci beaucoup”, în franceză.

Videoclipuri umilitoare cu ostatici, cadavre decapitate, asasinate filmate… Reţelele de socializare au fost inundate de imagini violente şi de tentative de dezinformare de la atentatele comise de Hamas sâmbătă dimineaţa, o provocare pentru echipele de moderare ale platformelor.

„Am primit rapoarte din surse calificate despre conţinuturi potenţial ilegale care circulă pe serviciul dumneavoastră în ciuda rapoartelor autorităţilor competente”, a subliniat comisarul european în scrisoarea sa către Elon Musk, datată 10 octombrie.

„Atunci când primiţi notificări cu privire la conţinuturi ilegale în UE, trebuie să acţionaţi rapid, cu diligenţă şi obiectivitate şi să eliminaţi conţinutul în cauză atunci când este justificat”, i-a reamintit acesta.

Această obligaţie decurge în special din noua legislaţie europeană privind serviciile digitale (DSA), în vigoare de la sfârşitul lui august pentru 19 platforme importante.

Citește și Compania lui Elon Musk a primit aprobarea de a recruta oameni pentru un test de implant cerebral

După ce a preluat Twitter anul trecut, Elon Musk a efectuat un val masiv de concedieri care a decimat echipele de moderare.

El îşi reafirmă cu regularitate viziunea sa asupra…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News