duminică, februarie 25, 2024

Scenariştii de la Hollywood ratifică acordul cu studiourile » Externe

Share


Scenariştii de la Hollywood au aprobat aproape în unanimitate acordul cu studiourile, punând capăt în mod oficial uneia dintre cele mai lungi greve din istoria industriei din SUA, scrie AFP.

„99% dintre membrii WGA au votat în favoarea ratificării” acordului cu studiourile, a scris Sindicatul pe reţelele de socializare.

Luna trecută, după 148 de zile de grevă, Sindicatul scenariştilor anunţase un acord cu marile studiouri Disney şi Netflix în favoarea unei creşteri a salariilor acestora, care au scăzut la jumătate în epoca streaming-ului, şi a unor măsuri de protecţie împotriva inteligenţei artificiale (AI).

Ratificarea acordului de către o majoritate a celor 11.500 de membri ai sindicatului nu a fost pusă la îndoială, iar scenariştii s-au întors la lucru, permiţând marilor talk-show-uri americane să revină în emisie săptămâna trecută.

În timp ce scenariştii s-au întors la lucru, aproximativ 160.000 de actori, cascadori, dansatori şi alţi profesionişti de pe micile şi marile ecrane, care s-au alăturat grevei în iulie, nu au încă un acord cu studiourile.

Citește și Greva scenariştilor de la Hollywood s-a încheiat, după 148 de zile

Discuţiile dintre actorii aflaţi în grevă din principalul sindicat SAG-AFTRA şi şefii studiourilor de la Hollywood au început săptămâna trecută şi urmau să fie reluate luni.

Dar revendicările salariale ale SAG-AFTRA, precum şi cererea de garanţii în faţa IA, merg mai departe decât cele ale colegilor lor scenarişti.

Actorii se tem că IA va fi folosită pentru a le clona vocea şi imaginea, fără consimţământul lor şi fără remuneraţie.

Alianţa producătorilor de film şi televiziune, care a reprezentat cele mai mari studiouri din industrie în negocierile cu WGA, a salutat luni ratificarea noului pact cu scenariştii, care „reprezintă câştiguri şi protecţii semnificative” pentru scenarişti şi „reprezintă un progres semnificativ pentru industria noastră”.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News