duminică, iulie 21, 2024

România, Bulgaria și Turcia vor începe operațiunea de curățare a minelor rusești din Marea Neagră

Sharestiri romania

Ministerul de la Ankara nu a oferit detalii despre cum va fi abordată problema minelor plutitoare. Acesta a informat pe reţeaua socială X că cele trei ţări au discutat problema la reuniunea miniştrilor apărării NATO de la Bruxelles.

România, Bulgaria și Turcia vor începe operațiunea de curățare a minelor rusești din Marea Neagră

La discuţii au participat ministrul turc al apărării, Yasar Guler, omologul său bulgar, Todor Tagarev, şi Simona Cojocaru, secretar de stat în Ministerul român al Apărării

Săptămâna trecută, guvernul britanic a afirmat că Rusia ar putea folosi mine marine pentru a viza transportul civil în Marea Neagră, inclusiv prin aşezarea acestora în apropierea porturilor ucrainene. Kievul şi Moscova s-au acuzat reciproc că au plantat mine în largul coastei ucrainene.

Citește și: Alertă, în Marea Neagră! O navă cargo sub pavilion turcesc a lovit o mină la 11 mile de Sulina

Turcia, România şi Bulgaria, plus Georgia, Polonia şi Ucraina au discutat anterior eliminarea minelor plutitoare în aprilie 2022.

Citește și: O mină rusească din războiul cu Ucraina a explodat la Costinești. E alertă totală pe litoral

Turcia lucrează, de asemenea, cu Naţiunile Unite, Ucraina şi Rusia pentru a relansa iniţiativa pentru cereale din Marea Neagră, pe care Moscova a părăsit-o în cursul acestui an, scrie Reuters.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img

Read more

Local News