duminică, februarie 25, 2024

Povestea Andreei din Botoșani, cea mai frumoasă tractoristă din România

Share


Andreea din Botoșani a ales o meserie la care puține tinere din România s-ar fi gândit. La cei 20 de ani ai săi, a ales să fie tractoristă în comuna Călărași. Împreună cu familia, a pornit o afacere în agricultură, având mai bine de 400 de hectare, 50 de pășune, dar și 500 de animale. 

Tânăra este studentă în anul I la Facultatea de Agricultură USV din Iași, la specializarea Ingineria managementului afacerilor agricole. Nu este de mirare că a ales un astfel de domeniu de studiu, din moment ce deja a făcut pași mari spre o carieră în domeniu. Frumoasa blondină care pare, mai degrabă, model, preferă să aibă o meserie care nu depinde de aspectul fizic, urmând exemplul dat de tatăl său.

stiri romania
Andreea din Botoșani este studentă / Sursă foto: Facebook

Andreea din Botoșani: „Eu de mică am fost înconjurată de animale și utilaje”

Tineri nu-i place doar să aibă grijă de roadele pământului, ci și de animale. Familia sa are aproximativ 500 de animale, printre care se numără și bovine pentru carne din rasa Charolaise și ovine din rasa Suffolk, Karakul și carabașe. Alături de fratele ei mai mare, Claudiu, care a terminat aceeași facultate, dar și de tatăl lor, se ocupă de întreaga afacere.

stiri romania
Andreea iubește animalele / Sursă foto: Facebook

„Exploatăm o fermă de circa 50 de hectare pășune și 400 de hectare de teren agricol, unde cultivăm porumb, rapița, floarea-soarelui, grâu și câteva hectare de lucernă, reprezentând o parte de hrană pentru animale, respectiv bovine pentru carne din rasa Charolaise și ovine din rasa Suffolk, Karakul și carabașe, undeva la un efectiv de 500 animale.

Ferma noastră s-a dezvoltat treptat cu animalele, teren și utilajele agricole, iar pe parcursul anilor ne-am implicat și noi copiii, mai precis eu și fratele meu, Claudiu, absolvent al Facultății de Agricultură USV Iași, în prezent inginer agronom. Eu de mică am fost înconjurată de animale și utilaje, iar treptat am prins drag de tot ceea ce înseamnă agricultură, unde fac totul cu plăcere, de aceea am ales să urmez și studiile la această Facultate’’, spune blondina.

(CITEȘTE ȘI: Mesaj viral postat pe o foaie A4, pe pereții Spitalului de Urgență din Botoșani: „Nu se primesc atenții! Vă rugăm nu..”)

Îi încurajează pe tineri să creadă în agricultură

Spre deosebire de cei mulți care au tendința de a pleca…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News