duminică, februarie 25, 2024

Hamas susține că a eliberat din ostatici, dar presa israeliană spune că este o înscenare

Share


Mișcarea islamistă palestiniană Hamas a afirmat miercuri seară într-un comunicat că a eliberat o femeie israeliană și pe cei doi copii ai săi, dar presa israeliană spune că nu este adevărat, potrivit AFP.

stiri romania

Militanții Hamas au ucis 260 de persoane la festivalul Supernova care se desfășura aproape de granița Israelului cu GazaFoto: AFP / AFP / Profimedia

„O femeie israeliană colonistă și cei doi copii ai săi au fost eliberați după ce au fost reținuți în timpul unor confruntări între mișcare și armata israeliană”, a declarat aripa armată a Hamas, fără a preciza data eliberării lor.

O înregistrare video difuzată la scurt timp după aceea de Al-Aqsa TV, canalul Hamas, arată o femeie în cămașă albastră cu doi copii și trei bărbați înarmați care se îndepărtează de o zonă cu sârmă ghimpată care pare a fi gardul ridicat de Israel în jurul Fâșiei Gaza.

În imagini nu este vizibilă nicio prezență militară israeliană.

Televiziunea publică israeliană a afirmat ulterior că imaginile arată persoane care „nu au fost niciodată duse în Gaza”.

Presa locală a explicat că este vorba de Avital Aladjem, o locuitoare a kibbutzului Holit care, potrivit relatării pe care a făcut-o într-o serie de interviuri, a fost dusă cu forța sâmbătă de bărbați din Hamas împreună cu doi dintre copiii unui vecin în zona de frontieră dintre Israel și Fâșia Gaza.

Aladjem a declarat că răpitorii i-au lăsat libertatea de a pleca împreună cu copiii.

Hamas neagă că a comis crime împotriva civililor

În timp ce mărturiile strânse de la supraviețuitori încep să dezvăluie amploarea atrocităților comise de Hamas în timpul asaltului extrem de violent de sâmbătă, mișcarea islamistă, calificată drept teroristă de Uniunea Europeană și de Statele Unite, neagă că ar fi comis atrocități împotriva civililor și acuză „presa occidentală” că retransmite acuzații false.

Zeci de israelieni și străini, soldați, civili, copii și femei, s-ar afla în mâinile Hamas în Fâșia Gaza de la această ofensivă,…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News