duminică, iulie 21, 2024

Cea mai mare economie a Europei s-ar putea contracta cu 0,4% anul acesta. Care sunt cauzele…

Share


Guvernul german se aşteaptă ca economia să se contracte cu 0,4% în acest an din cauza inflaţiei persistente, a preţurilor mari la energie şi diminuării schimburilor internaţionale, a anunţat Ministerul Economiei de la Berlin, care s-a alăturat altor entităţi care şi-au revizuit dramatic previziunile pentru cea mai mare economie a Europei.

Prognozele revizuite contrastează cu creşterea economică de 0,4% prognozată în luna aprilie pentru acest an, scrie Agerpres. Într-un comunicat de presă, Ministerul Economiei de la Berlin a precizat că “efectele crizei preţurilor la energie în combinaţie cu slăbiciunile economiei mondiale afectează economia germană mai persistent decât am presupus în primăvară”.

Economia germană, cea mai mare economie a Europei, a suferit deja o recesiune în ultimul trimestru din 2022 şi primul trimestru din 2023. O recesiune tehnică este definită drept două trimestre consecutive de contracţie economică.

Guvernul de la Berlin prognozează că după contracţia de 0,4% în 2023 va urma o revenire pe creştere a Produsului Intern Brut, până la un avans de 1,3% în 2024 şi unul de 1,5% în 2025, ajutată de o încetinire a inflaţiei. Indicele preţurilor de consum ar urma să înregistreze un avans de 6,1% în acest an, dar va încetini până la 2,6% anul următor şi la 2% în 2025.

Ministerul Economiei de la Berlin se aşteaptă ca economia germană să se relanseze la finalul anului şi ulterior să accelereze, ajutată de revenirea cererii consumatorilor. Berlinul susţine că “lupta necesară cu inflaţia” demarată de Banca Centrală Europeană, care a avut drept rezultat costuri mai mari cu împrumuturile, a fost unul din factorii care a provocat dificultăţi Germaniei. Însă prima economiei a Europei se confruntă şi cu alte probleme precum îmbătrânirea populaţiei, întârzieri în utilizarea tehnologiei digitale în afaceri şi guvernare, birocraţia excesivă care întârzie demararea de afaceri şi proiectele de construcţii publice, şi deficitul de mână de lucru calificată.

La începutul acestei luni, Fondul…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.wall-street.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News