duminică, februarie 25, 2024

„Vom schimba Orientul Mijlociu”, anunță Israel: răspunsul dat de Hamas

Share


Răspunsul Israelului la atacurile lansate de gruparea militantă islamistă Hamas “va schimba Orientul Mijlociu”, a declarat luni premierul israelian Benjamin Netanyahu, relatează dpa şi AFP.

“Cu ce se va confrunta Hamas va fi dur şi teribil (…), vom schimba Orientul Mijlociu”, le-a spus Netanyahu unor importanţi oficiali locali din sudul Israelului, unde combatanţii Hamas au lansat un atac surpriză sâmbătă dimineaţa.

Armata israeliană a ordonat luni un “asediu total” asupra Fâşiei Gaza controlată de Hamas, în cea de-a treia zi a ofensivei masive declanşate de mişcarea islamistă, comparată de Israel cu atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA.

Israelul a lansat de asemenea atacuri aeriene în Fâşia Gaza ca răspuns la ofensiva Hamas.

“Suntem deja în plină campanie, însă acesta este doar începutul”, a mai spus Netanyahu în timpul întâlnirii cu oficialii israelieni, adăugând că “îi vom învinge cu forţa, o forţă enormă”.

Peste 700 de israelieni au fost ucişi şi 2.150 au fost răniţi în 48 de ore, potrivit armatei israeliene.

În rândurile palestinienilor, peste 560 de persoane au fost ucise şi 2.900 rănite, potrivit autorităţilor locale.

Hamas este considerată o organizaţie teroristă de către Israel, Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Hamas refuză orice negociere cu Israelul atât timp cât continuă ostilităţile

Nicio negociere” nu este posibilă în acest moment cu Israelul atât timp cât continuă ostilităţile, a declarat luni pentru France Presse un responsabil al mişcării palestiniene Hamas, cu sediul la Doha.

“Operaţiunea militară continuă, iar rezistenţa, condusă de Brigăzile Al-Qassam (braţul armat al Hamas), continuă să apere drepturile poporului nostru, aşa că în prezent nu este posibilă nicio negociere asupra problemei prizonierilor sau a altora” cu Israelul, a declarat Hossam Badran, membru al biroului politic al Hamas în capitala Qatarului.

“Misiunea noastră acum este să facem tot posibilul pentru a preveni ca ocupaţia să continue să comită masacre împotriva poporului nostru în Gaza,…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.wall-street.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News