duminică, februarie 25, 2024

VIDEO Rușii se chinuie de un an să ocupe Avdiivka. Ucrainenii le-au respins toate ofensivele

Sharestiri romania

Rușii se chinuie de un an să ocupe Avdiivka, a declarat colonelul Oleksandr Ștupun, purtătorul de cuvânt al Centrului Comun de Presă al Forțelor de Apărare de pe frontul Tavriia.

„Informații actualizate: Apărătorii noștri de pe frontul Avdiivka au respins toate atacurile inamicului, nu s-au înregistrat pierderi de linii și poziții”, a declarat col. Ștupun.

Rușii se chinuiesc de un an să ocupe Avdiivka. Ucrainenii le-au respins toate ofensivele

Rușii și-au intensificat acțiunile ofensive pe frontul Avdiivka. Atacurile au fost respinse în zonele Keramika, Oceretine, Berdichiv, Stepove, Lastocikine, Tonenke, Avdiivka și Pervomaiske din regiunea Donețk.

“Invadatorii au lansat și atacuri aeriene în apropiere de Berdichiv și Avdiivka. De dimineață și până acum, infrastructura civilă din Avdiivka și așezările din districtul Pokrovske din jurul său sunt bombardate periodic. Avdiivka a fost bombardată de artilerie și sisteme de rachete cu lansare multiplă.”

Citește și: SUA trimit un portavion, 5.000 de marinari și crucișătoare în Europa pentru a speria Rusia

Armata rusă și-a intensificat ofensiva pe frontul Avdiivka cu trei batalioane sprijinite de tancuri și vehicule blindate, potrivit pravda.com.ua.

Vitalii Barabaș șeful Administrației Militare a orașului Avdiivka, a declarat că, începând cu ora 06:00, 10 octombrie, trupele ruse au lansat lovituri masive asupra Avdiivka din regiunea Donețk.

Citește și: Rusia se pregătește de război cu Finlanda și NATO. A format Districtul militar Leningrad

Rușii și-au concentrat forțele în vecinătatea Vodiane și Krasnogorivka.
La început, forțele ruse au folosit artilerie, avioane și rachete, apoi au desfășurat infanterie.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News