duminică, februarie 25, 2024

Supraviețuitorul atacului Hamas relatează teroarea în kibuțul din Israel – POLITICO

Share

Pe 12 mai 2021, milizanții Hamas au lansat o campanie de teroare în Israel, iar Adi Efrat a fost una dintre numeroasele persoane israeliene capturate în apropierea graniței cu Fâșia Gaza. Timp de câteva ore, teroriștii Hamas înarmați au mutat-o forțat între case, adesea sub foc de armă, în kibuțul Be’eri, situat la est de Fâșia Gaza. Într-una dintre aceste locații, ea a fost martoră a brutalității lor neclintite și a trebuit să consoleze o femeie în stare de șoc, care spunea că soțul ei și fetița de trei luni tocmai fuseseră împușcați.

Într-un video, ea își împărtășește povestea.

Conflictul dintre Israel și Hamas a izbucnit la sfârșitul lunii aprilie 2021 și a escaladat rapid, transformându-se într-un război devastator. Milizanții Hamas au lansat mii de rachete către Israel, iar Israelul a răspuns printr-o serie de atacuri aeriene asupra pozițiilor Hamas în Fâșia Gaza. Civili nevinovați din ambele părți au fost uciși sau răniți în acest conflict.

Adi Efrat a fost una dintre victimele acestui război brutal. Ea a fost capturată și ținută captivă de teroriștii Hamas, care au încercat să intimideze și să terorizeze populația israeliană. În timpul captivității sale, ea a fost martoră la violențele neadulterate ale acestor teroriști și a trebuit să facă față unor situații traumatizante. Cu toate acestea, ea a găsit curajul să povestească despre experiențele sale și să ofere o perspectivă asupra ororilor prin care a trecut și a consecințelor devastatoare ale acestui conflict asupra civiliilor.

Povestea lui Adi Efrat este doar una dintre multele tragedii umane care au avut loc în timpul acestui conflict. Atacurile teroriste ale Hamas au produs o traumă profundă în rândul populației israeliene, iar familiile și comunitățile lor sunt în doliu pentru pierderea celor dragi. În același timp, populația din Fâșia Gaza a suferit și ea enorm din cauza războiului, fiind expusă la atacurile aeriene masive ale Israelului și la decimarea provocată de conflicte.

Este esențial ca comunitatea internațională să acționeze pentru a pune capăt acestui conflict, pentru a preveni un număr în continuă creștere de victime și pentru a se asigura că se găsește o soluție politică durabilă pentru conflictele dintre Israel și Palestina. Pace și stabilitatea în această regiune sunt cruciale pentru bunăstarea populației și pentru stabilitatea globală.

Sursa: https://www.politico.eu/article/israel-hamas-war-gaza-kidnapping-survivor-kibbutz-baby-killed/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img

Read more

Local News