duminică, februarie 25, 2024

Putin va efectua o vizită în China săptămâna viitoare, confirmă consilierul său de politică externă

Share


Preşedintele rus Vladimir Putin va efectua săptămâna viitoare o vizită oficială în China, unde se va desfăşura pe 17 şi 18 octombrie a treia ediţie a forumului “O centură, un drum” (“Belt and Road”), a confirmat miercuri consilierul pentru politică externă al Kremlinului, Iuri Uşakov, citat de agenţia EFE.

Acesta a declarat presei că vizita lui Putin în China este planificată “pentru săptămâna care vine”, după ce joi şi vineri preşedintele rus se va afla în Kârgâzstan, prima sa vizită externă de când Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis în luna martie un mandat de arestare pe numele lui, potrivit Agerpres.

La rândul său, secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, a declarat că Putin va avea în China discuţii substanţiale cu omologul său chinez Xi Jinping.

În timpul vizitei efectuate de acesta din urmă la Moscova în martie, cei doi lideri au încheiat un “parteneriat fără limite” între ţările lor, deşi nu au fost făcute publice detalii concrete, şi au împărtăşit o viziune comună asupra unei lumi multipolare ca o contrapondere a unipolarismului susţinut de Occident, mai ales de SUA.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, va efectua de asemenea o vizită în China…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.stiripesurse.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News