duminică, iulie 21, 2024

Pedeapsa primită de un tânăr după ce a ucis o fetiţă care mergea la colindat în ajunul Anului Nou, în Botoșani

Share


Un tânăr de 26 de ani care, pe 31 decembrie 2022, a ucis o fetiţă de 14 ani dintr-un centru de plasament din județul Botoșani a fost condamnat, marţi, la 20 de ani de închisoare, potrivit portalului instanţelor de judecată portal.just.ro.

Cătălin Răţuşcă, tânărul care a ucis-o cu zeci de lovituri de cuţit pe minora care mergea cu uratul, a fost condamnat, în primă instanţă, de Tribunalul Botoşani. Magistraţii l-au obligat pe bărbat să plătească şi mamei victimei, dar şi bunicii acesteia câte 50.000 de euro daune morale. De asemenea, fraţii fetei, aflaţi în grija statului, vor primi câte 10.000 de lei daune morale.

„Condamnă pe inculpatul Răţuşcă Cătălin la pedeapsa de 20 de ani închisoare şi 5 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a, h Cod penal. Pe timpul şi în condiţiile prev. de art. 65 alin. 1 şi 3 Cod penal interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal. Menţine arestarea preventivă a inculpatului şi scade din pedeapsa principală durata reţinerii şi arestării preventive de la data de 31 decembrie 2022 la zi. Obligă pe inculpat să plătească următoarele sume cu titlu de despăgubiri civile: – părţii civile Gorincu Silvia suma de 50.000 euro daune morale; – părţii civile Gorincu Georgeta suma de 50.000 euro daune morale; – părţilor civile A.A., A.S., şi A.D., prin reprezentant legal D.N.M., director executiv al D.G.A.S.P.C. – Botoşani suma de câte 10.000 lei cu titlu de daune morale”, se arată în soluţia pe scurt de pe portal.just.ro.

În momentul în care a fost ucisă, fetiţa era însoţită de un frate de-al său, de nouă ani, aflat şi el în îngrijirea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. 

Articol recomandat de sport.ro


Ofertă ‘nesimțită’ primită de cea mai sexy fotbalistă pentru o noapte de amor! Cu cât o plătea o celebritate

Ofertă 'nesimțită' primită de cea mai sexy fotbalistă pentru o noapte de amor! Cu cât o plătea o celebritateCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “stirileprotv.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img

Read more

Local News