duminică, iulie 21, 2024

OPEC: cererea globală de petrol va crește susținut până în 2045

Share


Secretarul general al OPEC, Haitham al-Ghais, critică apelurile tot mai vocale de stopare a investițiilor în noi proiecte petroliere, spunând că reprezintă o „retorică extrem de riscantă”. De asemenea, în contrast cu previziunile Agenției Internaționale pentru Energie – AIE, OPEC prognozează creșterea cererii globale de petrol până în anul 2045, care va ajunge la 116 milioane de barili pe zi (bpz), relatează Reuters.

Politicile de prevenire a schimbărilor climatice prin care se dorește să se atingă „net zero” în 2050, subminează investițiile în sectorul petrolier și pun în pericol securitatea energetică globală, a avertizat OPEC.

Secretarul general al cartelului petroliștilor, Haitham al-Ghais, a declarat că prognoza privind reducerea cererii de petrol în acest deceniu este eronată, OPEC fiind angajată într-un conflict cu AIE din cauza investițiilor în proiecte de dezvoltare de noi zăcăminte de petrol și gaze naturale. Agenția pentru climă a îndemnat toate țările să sisteze investițiile în exploatarea hidrocarburilor pentru a se ajunge la emisii Net Zero până în 2050 și pentru a atinge obiectivul Acordului de la Paris de a împiedica creșterea temperaturii globale cu mai mult de două grade.

Cererea globală de petrol va crește până în 2045

Al-Ghais consideră că…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “cursdeguvernare.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img

Read more

Local News