duminică, iulie 21, 2024

Ofensiva Hamas provoacă o explozie de solidaritate în lumea arabă: „La ce vă așteptați de la palestinieni? Să fie uciși în fiecare zi și să nu facă nimic?!”

Share


Ofensiva lansată de palestinienii din Hamas împotriva Israelului a provocat un val de solidaritate în întreaga lume arabă, rețelele de socializare fiind înflăcărate de cuvântul la modă „potopul de la Al-Aqsa”, denumit astfel după atacul fără precedent care a făcut sute de morți, potrivit AFP.

stiri romania

Proteste pro PalestinaFoto: Dita Alangkara / AP / Profimedia

În Liban, încă din primele momente ale ofensivei surpriză lansate sâmbătă, locuitorii au distribuit prăjituri în stradă și au dansat în cartierele din Beirut și din suburbiile sale sudice, un bastion al mișcării Hezbollah, precum și în taberele de refugiați palestinieni.

Un miting studențesc a avut loc, de asemenea, în fața Universității Americane din Beirut. „Este o cauză justă și noi îi susținem întotdeauna. Dacă nu putem purta arme, putem cel puțin să-i susținem”, a declarat Rim Sobh, un palestinian în vârstă de 18 ani.

În orașul Saida din sudul țării, care se învecinează cu cea mai mare tabără de refugiați palestinieni din Liban, moscheile au transmis rugăciuni și incantații în sprijinul „luptătorilor rezistenței palestiniene”.

„Rezistența împotriva opresorului”

La Damasc, clădirea operei a fost iluminată în culorile palestiniene, iar convoaie de mașini au străbătut orașul, fluturând steaguri palestiniene și siriene și difuzând prin difuzoare cântece care elogiau „rezistența”.

„Îi susțin pe palestinieni pentru că își apără drepturile lor. Nu mai au nimic de pierdut”, spune Marah Sleimane, funcționar public la Universitatea din Damasc.

„Ofensiva Hamas ne-a redat un sentiment pe care îl uitasem de ani de zile și ne-a dat speranța că într-o zi vom putea să ținem capul sus”, adaugă această femeie de 42 de ani.

Etichetele „Al-Aqsa flood”, „Palestina”, „Palestina este cauza mea” și „Gaza sub bombardament” se aflau pe prima poziție în majoritatea țărilor arabe pe X (fostul Twitter).

„Urmărim știrile pe ecranele noastre. Nu putem face altceva decât să scriem mesaje de susținere…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News