duminică, februarie 25, 2024

Franța: Comoara descoperită pe un ghețar, vândută la licitație

Share


Smaraldele și safirele descoperite în masivul Mont-Blanc la o jumătate de secol de la prăbușirea unui avion indian au fost vândute miercuri la licitație la Chambéry (Savoia, estul Franței), potrivit AFP.

stiri romania

Ghetarul BossonsFoto: The Keasbury-Gordon Photograph Archive / Mary Evans / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Comoara de la Bossons a fost descoperită în urmă cu zece ani pe ghețarul cu același nume de un tânăr excursionist din Savoia. Autoritățile au făcut legătura cu Kangchenjunga, un Boeing 707 al Air India care s-a prăbușit în zonă în 1966.

Cum niciun moștenitor nu s-a prezentat, pietrele au fost împărțite, așa cum prevede legea, între descoperitor și orașul Chamonix (Haute-Savoie), unde se află ghețarul.

La vremea respectivă, fiecare lot a fost evaluat la 150.000 de euro.

Partea descoperitorului a fost cea care a fost vândută la licitație. Partea orașului Chamonix este expusă în muzeul său.

Vânzarea a atras aproximativ patruzeci de ofertanți la casa de licitații și peste 300 online.

Dar, în cele din urmă, s-a strâns puțin peste 25.000 de euro. O piatră de jadeit indian, cu un preț de pornire de 150 de euro, a ajuns la 1.100 de euro, potrivit AFP.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News