duminică, iulie 21, 2024

Erdogan: Dacă Israelul acţionează ca o organizaţie, va sfârşi prin a fi tratat ca atare

Sharestiri romania

Israelul nu se comportă „ca un stat” în Fâşia Gaza, denunţă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, după ce armata israeliană a lansat miercuri noi raiduri în enclava palestiniană, ca represalii faţă de atacul sângeros lansat în weekend de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, relatează AFP, preluată de News.ro.

„Israelul nu trebuie să uite că, dacă acţionează mai degrabă ca o organizaţie decât ca un stat, va sfârşi prin a fi tratat ca atare”, a criticat şeful statului turc.

Recep Tayyip Erdogan a denunţat „metode ruşinoase” folosite de către armata israeliană în Fâşia Gaza.

„Mutarea unui portavion american mai aproape de Israel vizează comiterea de masacre în Gaza”

De asemenea, preşedintele turc a criticat marţi SUA pentru decizia de a muta mai aproape de Israel un portavion aflat în Mediterana, liderul turc acuzând Washingtonul că astfel vrea să comită „masacre grave” în Fâşia Gaza, transmite Reuters.

În urma unui atac lansat sâmbătă de mişcarea palestiniană Hamas asupra Israelului, secretarul american al apărării Lloyd Austin a anunţat că SUA vor muta mai aproape de Israel un grup naval, ce include portavionul USS Gerald R. Ford, conform Agerpres.

„Ce va face portavionul Statelor Unite în apropiere de Israel, de ce vine? Ce vor face bărcile şi avioanele din jurul lui? Ele vor lovi Gaza şi împrejurimile şi vor lua măsuri pentru (comiterea de) masacre grave acolo”, a spus şeful statului turc într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul austriac Karl Nehammer, la Ankara.

Anterior, Erdogan afirmase că Turcia este pregătită să medieze între forţele israeliene şi palestiniene pentru a instaura calmul. În trecut Turcia, care i-a sprijinit pe palestinieni, a adăpostit membri ai Hamas, iar în prezent încearcă să refacă relaţiile cu Israelul după mai mulţi ani de animozităţi.

După luni de reapropiere diplomatică, Israelul şi Turcia au anunţat la 17 august 2022 că îşi restabilesc complet relaţiile bilaterale şi că ambasadorii lor revin la post în cele două…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News