duminică, februarie 25, 2024

După vizita la Bucureşti, Zelenski a sosit la Bruxelles. Este prima vizită la sediul NATO de la începutul invaziei Rusiei

Sharestiri romania

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a sosit miercuri, în premieră, la sediul NATO de la Bruxelles, în căutare de mai multe sisteme de apărare antiaeriană, artilerie şi muniţie care să ajute Ucraina să treacă peste o nouă iarnă de război, relatează Reuters.

În prima sa vizită la sediul NATO de la invazia pe scară largă a Rusiei din februarie anul trecut, Zelenski a declarat că următoarele luni ale sezonului rece vor fi una dintre cele mai mari provocări pentru Ucraina.

“Ne pregătim, suntem pregătiţi. Acum avem nevoie de sprijin din partea liderilor”, a declarat el reporterilor înainte de a se întâlni cu miniştrii apărării din NATO şi din alte 20 de ţări care acordă ajutor militar Ucrainei în cadrul unui forum condus de SUA, cunoscut sub numele de Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei.

Aflat alături de Zelenski, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin “se pregăteşte din nou să folosească iarna ca armă de război” prin atacarea infrastructurii energetice din Ucraina. “Trebuie să prevenim acest lucru, cu capacităţi mai avansate şi mai mari de apărare aeriană, putem face o mare diferenţă”, a punctat Stoltenberg, citat de news.ro.

Miercuri, un oficial american din domeniul apărării a declarat că va fi anunţat un nou pachet de ajutor de 200 de milioane de dolari pentru Ucraina, care va include rachete şi muniţii de apărare aeriană.

Washingtonul a oferit 44 de miliarde de dolari pentru a aproviziona Kievul cu zeci de tancuri, mii de rachete şi milioane de muniţii de la invazia Rusiei, dar sprijinul pentru Ucraina este în scădere în rândul americanilor din ambele tabere politice.

Ucraina a lansat o contraofensivă în timpul verii pentru a încerca să recucerească teritoriul din sud şi est, dar până acum nu a reuşit să facă progrese majore dincolo de reţeaua de fortificaţii şi câmpuri minate a Rusiei.

Diplomaţii se aşteaptă ca oficiali americani, precum secretarul apărării Lloyd Austin şi generalul Charles Q. Brown, noul oficial militar…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News