duminică, februarie 25, 2024

9 ani de la România

Share


Articol de Andrei Crăiţoiu – Publicat miercuri, 11 octombrie 2023, 16:18 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 16:27

În urmă cu 9 ani, pe 11 octombrie 2014, s-a derulat unul dintre cele mai „explozive” meciuri găzduite vreodată în România. Pe Arena Națională se consuma, în urmă cu fix nouă ani, cel de-al doilea România – Ungaria la rând, după cel din 2013. Pe cel mai mare stadion al țării s-au petrecut scene huliganice, de o violență feroce!

Au fost momente de coşmar pentru sute de persoane care au venit la stadion cu copiii şi soţiile şi care au avut bilete în peluza Nord a arenei. Suporterii de rând prezenţi la meci, reprezentanții Jandarmeriei şi firmei de pază BGS făceau dezvăluiri incredibile în zilele ce au urmat „bătăliei” de pe Arena Națională. 

Meciul era considerat unul de grad maxim de risc. Chiar dacă au fost mobilizaţi 3.000 de jandami şi peste o mie de angajaţi ai BGS, ultraşii galeriilor şi-au făcut din nou de cap pe stadion.

Fără îndoială, incidentele de la România – Ungaria au fost cele mai grave care au avut loc pe-un stadion de fotbal de la noi, după o altă intervenţie din martie 2012 a celor de la BGS, atunci când zeci de oameni au fost bătuţi cu bestialitate la amicalul cu Uruguay.


stiri romania

AUR et Patria » Ieri ultrași, azi președinți de partid! Suporterii care fac haos la meciurile naționalei, folosiți în campania electorală a lui George Simion

SUPORTERI

AUR et Patria » Ieri ultrași, azi președinți de partid! Suporterii care fac haos la meciurile naționalei, folosiți în campania electorală a lui George Simion

„Ultraşii n-au fost controlaţi” 

Totul a început în jurul înainte de meci, cînd peste 15 ultraşi au ajuns la stadion. Au intrat în arenă sub o stare vizibilă de ebritate, înarmaţi cu mănuşi de cauciuc, cagule

Povestesc fanii din peluză: „Au intrat fără să fie verificaţi corporal. Au arătat biletele, nimic mai mult. De cînd au ajuns în stadion au început să arunce cu torţe şi cu brichete în fanii maghiari”. 

Reacţia celor de la BGS? „Cu toţii sunt controlaţi, însă unii sînt inventivi şi reusesc să treacă de filtre”. 

„În peluza Nord, la inelul trei al stadionului erau zeci de femei şi copii care plângeau”, preciează un fan care a plecat de la stadion înainte de fluierul de start al meciului şi nu a fost martorul incidentelor. După intonarea celor două imnuri şi după tot spectacolul pirotehnic în care s-au aruncat zeci de torţe şi petarde, au început adevăratele probleme.


stiri romania

„Ultraşii au provocat din primul minut”

 19:10 a fost ora la care s-a declanşat iadul pe Arena Naţională. Ultraşii români au aruncat cu torţe în maghiari, aceştia au reacţionat cu scaune rupte. Peste 70 de jandarmi şi alţi 50 de angajaţi BGS au intrat în peluză pentru calmarea spiritelor. 

„Când au apărut oamenii de la BGS, o parte dintre suporterii celor de la U Cluj au sărit şi s-au dus în mijlocul fanilor dinamovişti. Au aruncat cu scaune, cu ţevi de plastic şi cu brichete în jandarmi şi BGS. Degeaba făceau semne de calm, n-au reuşit să-i potolească pe ultraşi. Ultraşii au provocat din primul minut” spun fanii.

12 persoane duse la Urgenţă

Cei de la BGS au prins câțiva suporteri şi i-au bătut în ultimul hal. Picioare şi pumni în gură, bastoane de cauciuc şi telescopice peste faţa, mâini şi spate

Unul dintre fani a căzut lîngă două scaune, iar cei de la BGS i-au dat zeci de şuturi în gură şi în stomac! Toată „nebunia” s-a oprit după intervenţia unui şef de dispozitiv al BGS! Acolo s-au calmat lucrurile, dar erau zeci de oameni cu capetele sparte, unul dintre ei cu o gaură în frunte de câţiva centrimetri după ce a luat un scaun în cap.

Ungurii, mai „cuminți” ca-n 2013

După incidentele provocate de ultraşii maghiari în septembrie 2013, la Gara de Nord şi în Centrul Vechi, autoritățile române au luat măsuri deosebite de securitate. Maghiarii n-au mai ajuns la Gara de Nord, ci în Gara Băneasa, unde doar au aprins câteva petarde, fumigene şi au scandat trivialități la adresa României.


stiri romania

Problemele au început câmnd au intrat în stadion. Un grup de români a vrut să intre în ei, dar de data asta forţele de ordine au fost acolo şi conflictul s-a stins înainte de primul pumn. Jandarmii au avut de furcă şi cu românii: în minutul 10, trei sectoare de la peluza Nord au fost dispersate pentru că fanii aruncau petarde spre maghiari!

Centrul Vechi a fost ferit de incidentele din 2013, iar puţinii unguri care au decis să se relaxeze înainte de partidă în inima Capitalei au fost extrem de precauţi. 

Un grup vorbea în limba engleză de teamă să nu fie reperat, însă, în discuţia despre plecarea la stadion, băieţii s-au dat de gol: „Stadium?”. „Five o’clock!”. „Ighen, ighen!”, a sunat discuţia amuzantă între fani.

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV AUR et Patria » Ieri ultrași, azi președinți de partid! Suporterii care fac haos la meciurile naționalei, folosiți în campania electorală a lui George Simion

Locul care ne-a „murdărit” istoria » Stadionul pe care vom înfrunta Belarusul trezește o amintire dureroasă: România a pierdut aici cu 0-9!Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.gsp.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News